تغییرات اقلیمی در افغانستان

افغانستان درر منطقه آسیای مرکزی قرار دارد. پایتخت آن شهر کابل بوده و دارای اقلیم سرد و خشک می‌باشد. اکثر مناطق این کشور زمستان سرد و تابستان بسیار گرم دارد.
همه ما شاهد تغییرات پی در پی اقلیمی استیم نه تنها در افغانستان بلکه در تمام جهان، اکنون میپردازیم به تغییرات کشور افغانستان.افغانستان که سهم اندکی در تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان دارد یکی از کشورهایی است که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی می‌بیند.


قرار گزارش سازمان ملل: افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر در تغییرات اقلیمی است.و بیشترین تغییرات اقلیمی که در افغانستان رخ می‌دهد سیلاب ها میباشد که نه تنها به خانه ها، راه رو ها، بلکه سبب تخریب بیش از حد زمین های زراعتی میگردد.
تحقیقات فراوان نشان می‌دهد که علاوه بر افزایش تنش و خشونت، عدم دسترسی به آب و تخریب محیط زیست باعث تخریب زیربناهای اقتصادی، نابرابری جنسیتی، نابرابری اقتصادی، فقر و بالارفتن توانایی گروه‌های افراطی برای سربازگیری می‌شود.
همچنان مشکل جدی تر دگری عدم دسترسی به آب آشامیدنی میباشد.در جوامعی چون افغانستان که منابع آبی محدودی دارند و توانایی مدیریت بهینه منابع و هماهنگ‌شدن با تغییرات اقلیمی را ندارند، اقشار فقیرتر جامعه سهم بیشتری از درآمد اندک خود را باید صرف تامین آب سالم و درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی‌های آبی کنند. این وضعیت بر چرخه فقر و افزایش شکاف طبقاتی می‌انجامد.
هوای گرم تر از حد معمول نیز برای کشور افغانستان پیامد های خوبی ندارد سیب آب شدن سریع برف ها گردیده و این خود یک نوعی فاجعه است.و همه ما منحیث شهروند نباید این همه نابسامانی ها و مشکلات ره نادیده بیگیریم باید تلاشی برای نگهداری آن و جلوگیری از وخیم شدن اوضاع انجام دهیم.
مبارزه با تغییر اقلیم نیازمند اقدامات چند بعدی است، که شامل: توسعه اداری (ساختن چارچوب‌های اداری، استراتیژی، پالیسی سازی، و طرزالعمل ها)، قانون گذاری، بلند بردن ظرفیت و سرمایه ‌گذاری بالای زیرساختهای فزیکی میشود. بنابراین، بهتر است یک طرزالعمل جامع ایجاد و اجرا شود که تمام بخش‌های آسیب ‌دیده را تحت پوشش قراد دهد.