تبعیض نژادی در افغانستان

تبعیض نژادی در افغانستان

آزار و اذیت افراد قدپخش و سیاه‌ پوست در افغانستان یک مسئله‌ی جدی است که متاسفانه در بسیاری از مناطق این کشور وجود دارد. این افراد به دلیل ظاهر فیزیکی خود مورد تبعیض و تبعیض نژادی قرار می‌گیرند.

در افغانستان، این نوع تبعیض میتواند به صورت‌ های مختلفی مانند تمسخر، تبعیض در محل کار، و حتی خشونت فیزیکی بروز پیدا کند. عوامل متعددی از جمله نبود آموزش کافی درباره‌ی تنوع نژادی و فرهنگی، ناآگاهی عمومی و دیدگاه‌های تعصبی، و همچنین قوانین و سیاست ‌های ناکافی برای حفاظت از حقوق این افراد، به این مشکل دامن می‌زنند.

برای مقابله با این وضعیت، نیاز به آگاهی ‌بخشی و آموزش عمومی، تقویت قوانین حمایتی، و افزایش تلاش ‌های جامعه مدنی در حمایت از حقوق اقلیت‌ ها و مبارزه با تبعیض نژادی در افغانستان است.
(گفته های یکی از افراد که از طرف مردم مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرد )

‎خودم در کشوری زنده گی‌میکنم که در جامعه خود گشت گذار کرده نمی‌توانم از هر طرف آزار اذیت میشم از وقت که دست چپ راست خوده شناختم از این که جسامت من خورد است آزار اذیت میبینم تا چی وقت آیا این آزار اذیت تمام خواهد شد امروز ده پارک علاودین ثبت داشتم یکی همرای سیلی میزد یکی تیله می کرد یکی قدو میگفت یکی عکس میگرفت سر جسامت مه خنده می کرد بیخی عیاران ماندم گریان ام آمد گفتم چرا من حقدر
‎اذیت میشم بس کنید دیگه خیره باز هم گفتم خدایا شکرت :pensive::black_heart::sob:

جای تاسف است که از اینگونه رفتارها یکی رنج ببرد و دلش بشکند و من شخصا خودم با خواندن این متن قلبا ناراحت شده و خیلی افسوس خوردم،هر کس به اندازه شعور، فهم و تربیه شان رفتار میکنند که در جامعه امروزی به یک مرض تداوی ناپذیر تبدیل شده است ادم پیر میشود ولی در اصلاح چنین افراد تغیری نمی آید.اگر جامعه ما بجای توهین، تحقیر و آزار و اذیت بیجای مردم، به کار که باید لازم شان میبود مصروف میبودند حالا به این سرنوشت دچار نمی‌شدیم…می‌گویند خود کرده را نه درد و است نه درمان .هر حالت ، وضعیت و دشواری های که متقبل میشویم نتیجه این بی تفاوتی ها، آزاردادن ها، رفتار های ناپسند ،روز گمی(ایلاگردی)، بی سوادی ،بی فرهنگی ما است . پای پست این برادر بیشتر از صد ها نفر برای دلداری کمنت برای شان نوشته کرده و به نوعی ابراز محبت کرده اند، بجای نوشتن عملا کوشش در حذف این فرهنگ نا پسند نمایم، بیاید هیچ انسان را بخاطر قد بلند، قد کوتاه، رنگ چهره، جسامت، نژاد، مذهب، جنسیت، لاغری و چاق بودن مورد اهانت و حتک حرمت قرار ندهد،