شروع دوباره و ساخت زندگی جدید چه اصولی دارد؟

خیلی از اطرافیان ما پیچ‌و‌خم‌های زیادی را در زندگی‌شان گذرانده‌اند. شاید شما جزو این دسته از افراد باشید. کسانی که شکست‌ها ومسائل سختی را در زندگی گذرانده‌اند، احساس تنهایی و بی اعتماد به نفسی می‌کنند، خیلی وقت هست که پیشرفت و رشد خاصی نداشته‌اند، باور دارند کسی آن‌ها را درک‌ نمی‌کند و کلاً به وضعیت اطرافشان و آینده امیدی ندارند و‌ می‌ترسند.

ممکن است شما هم جزو دسته‌ای از افراد باشید که مشکلات و مسائل مختلفی شما را احاطه کرده و همین امر باعث شده است درتصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها و ارتباطات‌تان مردد باشید و ضعیف عمل کنید و تسلیم موقعیت‌ها و محیط شوید، فرصت‌های زیادی را ازدست داده‌اید و در شخصیت و زندگی‌تان احساس تزلزل و بی‌ثباتی‌ می‌کنید.

کوچینگ چگونه به شروع دوباره کمک می‌کند؟

در فرایند کوچینگ، تحلیل محیطی جریان که در جلسات کوچینگ صورت می‌گیرد، باعث می‌شود به این آگاهی‌ها برسیم:

  1. چرا فرد شکست‌خورده به این نقطه رسیده است؟
  2. چه عادت‌ها و رفتارهایی باعث شده است که فرد به نقطۀ صفر برسد؟
  3. برای شروع دوباره باید مراجع چه رفتارهایی را در خودش نهادینه کند، چه مهارت‌هایی را باید یاد بگیرد و چه هزینه‌هایی بایدبکند؟
  4. و… .

پاسخ به تمام این سؤالات می‌تواند راهی برای شروع دوباره فرد باشد. نقش کوچ در این بین این است که چنین فردی را راهبری کند تابه جایگاه ایدئال خودش برسد. درواقع کوچینگ یعنی رفتن از وضعیت موجود (نقطۀ صفر) به وضعیت مطلوب (نقطۀ ایدئال) و کوچ همراهمراجع در این مسیر است.

یکی از اقداماتی که در جلسات کوچینگ رخ می‌دهد، هدفگذاری مراجع برای رسیدن به وضعیت مطلوبش است.

به افرادی که می‌خواهند شروع دوباره داشته باشند چه پیشنهادی می‌کنید؟

این دسته از افراد معمولاً از شرایط فعلی‌شان خسته شده‌اند و عزمی جدی برای شروعی مجدد و قاطع دارند. شاید بگویید این افرادشروع‌های زیادی داشته‌اند و به نتیجه نرسیدند. با این افراد چه کنیم؟

حرف ما دقیقاً همین جاست که هرکسی شروع بهتری داشته است، مطمئناً می‌تواند موفق‌تر، قوی‌تر و جدی‌تر مسیر رشدش را آغاز کند.

کسی که به گذشته‌اش وصل نباشد،‌ نمی‌تواند برای آینده‌ش برنامۀ کامل و جامعی بریزد؛ زیرا حال هر فردی حاصل گذشته‌اش است و راهتغییر در آینده‌اش تغییر در وضعیت کنونی‌ اوست. لازمۀ فهمِ این تغییر و اصلاح، بررسی و تحلیل گذشته است.

بنابراین آدمی سر سفرۀ گذشته‌اش می‌نشیند. حالِ ما آینده‌مان را‌ می‌سازد؛ همان طور که گذشتۀ ما اکنون‌مان را ساخته است. اگرمی‌خواهید ببینید چه آینده‌ای دارید، ببینید وضعیت اکنون شما چگونه است و اگر می‌خواهید حال را تغییر دهید، ببینید چه گذشته‌ای اینحال را ساخته و به چه اصلاح‌ها و بهبودهایی نیاز دارد.

یکی از مهم‌ترین شرایط لازم برای شروع از صفر، نارضایتی از شرایط موجود و داشتنِ عزمی جدی است. حرکت زمانی شکل‌ می‌گیرد که شما فاصله‌ای بین وضعیت موجود و مطلوب خودتان از درون احساس کنید و به این برسید جایی نیستید که باید باشید.

چطور از صفر شروع کنیم؟

برای شروع دوباره زندگی از صفر و ساخت یک زندگی جدید باید مراحل زیر را طی کنیم:

۱. تهیۀ فهرستی از موفقیت‌ها و شکست‌ها

اولین قدم برای شروع دوباره زندگی از صفر تهیۀ فهرست زیر است:

  1. تمام کارها و اقدامات و ارتباطات و پروژه‌هایی را که در گذشته در زمینه‌های مختلف داشته‌اید و انجام داده‌اید؛
  2. موفقیت‌ها و شکست‌هایتان را فهرست کنید؛
  3. موفقیت‌ها و شکست‌هایتان را در حوزه‌های مختلف دسته‌بندی کنید؛ ازجمله خانواده، تحصیل، یادگیری، شغلی، اقتصادی و… .

۲. تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌های گذشته

قدم دوم این است: بعد از فهرست‌کردنِ ‌موفقیت‌ها و شکست‌ها هرکدام از آن‌ها را تحلیل کنید؛ یعنی بررسی کنید چه عواملی باعث شد درفلان‌موضوع، موفق شوید؟ این عوامل می‌تواند از جنس رفتار، عادت، ویژگی، محیط، همراه و… باشد.

۳. جداسازی دلایلِ تکراری

آخرین مرحله از مراحل لازم برای شروع دوباره جداسازی دلایل تکراری است که در مرحلۀ تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌هایتان به آن‌هارسیدید؛ مثلاً من ۵ بار شکست خوردم و یکی از دلایل تکراری در شکست‌هایم تعلل در انجامِ کارها بوده است.

این دلایل تکراری در تحلیل موفقیت‌ها و شکست‌ها خیلی ارزشمند هستند؛ زیرا دقیقاً مواردی هستند که می‌توانند شما را در آینده خیلیسریع و کامل به تمام اهدافتان برسانند؛ به‌شرط داشتنِ پایداری و پیگیری و استمرار و برنامه ریزی در مسیر اهدافتان.

«هرچند کسی نمی‌تواند به عقب برگردد و شروع جدیدی داشته باشد؛ اما همه می‌توانند از همین حالا شروع کنند و پایان جدیدی بسازند»

2 Likes

خیلی زیبا و مفید موفق باشید :pray:

1 Like